Campania de marketing 360 reprezintă modalitatea extrem de eficientă de promovare prin care folosești toate canalele de comunicare de care dispui (online și offline) pentru a transmite un mesaj unitar audienței tale.
Spre exemplu, pot fi campanii integrate de marketing generate de evenimente specifice din compania ta: lansarea unui serviciu sau produs nou, o aniversare a companiei, în cazul rebranding‑ului sau a momentului în care vrei să pui accentul în mod deosebit pe anumite produse sau servicii pe care le oferi.
Sezonialitatea reprezintă un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când gândești campanii de marketing 360, tematice pentru compania ta. Toamna e Back To School, iarna, e Crăciunul, în martie, venirea primăverii și tot așa. Chiar dacă îți spui că toate afacerile exploatează aceste ocazii și pare că nu mai e nimic de spus suplimentar, sau îți spui că nu e pentru tine, ori nu găsești nicio modalitate de a te lega firesc de aceste momente (deși ne îndoim), recomandarea noastră e să nu ratezi totuși șansa de a te promova într‑un mod inedit audienței tale.
Altfel spus, o strategie de promovare bazată pe înțelegerea comportamentului publicului tău țintă cu obiective clare și acțiuni relevante poate să îți aducă un boost financiar, notorietate și poziționare în piață.
6 sfaturi pentru o campanie de marketing 360 eficientă
1. Pregătește campaniile tematice din timp cu acțiuni online și offline care să îți susțină obiectivele. Poți să începi chiar și cu 2 luni în avans, mai ales în cazul campaniilor de marketing complexe.
2. Stabilește obiectivele de comunicare, comerciale. Ce vrei să transmiți?
3. Apoi cum vrei să transmiți mesajul tău? Cel mai important canal de comunicare online este chiar site‑ul tău. Dacă ai un magazin online gândește‑te la bannere pentru homepage, hellobar, marcaje în paginile de produs relevante, marcaje în check‑out, articole de blog susținătoare. În cazul unui site de prezentare, semnalizează campania în homepage, într‑un pop‑up și fă trimitere către un articol de blog detaliat.
4. E momentul pentru repurpose content – comunică detaliile pe toate canalele de comunicare relevante pe care le ai – în postări social media, video‑uri. Reclamele nu reprezintă strategia ta de promovare, ci sunt doar o mică parte din aceasta.
5. Transmite mesajul tău printr‑un newsletter listei tale de abonați. Folosește tehnici de creștere a numărului de abonați, precum un ebook relevant pentru campania ta ce determină creșterea încrederii în brand și reprezintă un pas sigur spre conversia pe care ți‑o dorești. Secvențele automatizate de email marketing sunt cele care ajută – noi folosim Active Campaign, MailChimp sau autohtonul Newsman pentru asta.
6. Nu neglija metodele offline de promovare, mai ales dacă ești o afacere locală, sau care are și sediu fizic. Participă, sponsorizează sau organizează evenimente, amplasează bannere stradale sau în centre comerciale, folosește canalele radio și tv pentru a participa la emisiuni. Acțiunile de PR pot continua și în mass‑media online prin transmiterea de comunicate de presă către presa de specialitate sau cea generalistă, în funcție de nișa în care activezi și tipologia campaniei tale.
E rândul tău! Contactează‑ne – Noi suntem aici dacă ai nevoie de ghidaj în obținerea rezultatelor!